22 Bijenvolken naar de verdoemenis

Sulzbach-Rosenberg - Duizenden dode bijen plakken op de raten. De bijenkasten waar ze in huisden werden omgestoten. Op de bijenstand ten zuiden van Holnstein speelde zich op 12 november een drama af. Als een bezetene moet de dader tewerk gegaan zijn om 22 bijenvolken met dieselbrandstof te doden.
Het zag uit als op het slagveld. Met een onvoorstelbare koelbloedigheid ging de dader ‘s nachts op de bijenstand te werk. Toen imker Vitaliy Gerstenlauer op donderdag 13 november zijn bijenstand bezocht trof hij een ravage aan. Zijn in 3 jaar tijd opgebouwde imkerij met 33 bijenvolken werd door een of meerdere onbekende daders volledig vernield. Alsof er een bom was ingeslagen, kastrompen en kastdeksels, raampjes en kastbodems lagen her en der verspreid. Enkele bestuursleden van de plaatselijke imkersvereniging kwamen op vrijdag poolshoogte nemen van dit zinloze vandalisme. Ook zij bevestigden dat de dader(s) als volgt te werk ging(en): vooreerst werden de kastdeksels weggenomen, dan werd er diesel over de ramen gegoten en vervolgens werden de kasten omgestoten en dat betekende voor duizenden bijen een langzame dood.
En zoals altijd zijn er speculaties over de dader(s), maar daar gaan we hier niet verder op in. Feit is dat de getroffen imker grote schade geleden heeft. Vitaliy diende klacht in tegen onbekenden. En aan stoppen met imkeren denkt hij helemaal niet. Hij is ondertussen al druk bezig met alles op te ruimen..

Bron: www.oberpfalznetz.de